Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vratmesudety

17. 10. 2008 22:21
muslimská xenofobie k jiným náboženstvím

je typická. Kam přijde muslim, 200 let tráva neroste.

Lžiproroka nepředěláš.

0 0
možnosti
S

sphagnum

17. 10. 2008 21:52
Není Islám jako Islám

Přes všechny vyjmenované citáty má největší váhu právě ten jeden jediný, vytržený z kontextu své doby. A věříci jsou pak posuzováni podle toho jednoho používaného názoru a ne podle něčeho, co je schované tak hluboko, že na to málokdy narazí i muslim. Postupně si získáváte mou úctu. Ale pořád jste jen kapkou světla v obrovském moři temnoty ostatních, co se hlásí k Islámu. Jste možná ideální muslinka, avšak rozhodně ne typická, nezbývá vám nic než pak zkousnout, že na vás lidé reagují podle většinového zjevného muslimského přístupu a ne podle co sice je v koránu, ale snad nikdo z muslimů (kromě vás) to tam nevidí.

0 0
možnosti
A

aisha

17. 10. 2008 22:07
Re: Není Islám jako Islám

Ideální muslimka opravdu nejsem.

Rozpor je právě v tom, že někteří berou různé části Koránu či hadísy poplatné té době, a jiní je berou univerzálně. Problém je, že nenáme autoritu, která by řekla: "Je to tak, a hotovo, jiný názor neplatí". Dalším problémem je vzdělanost. Je jednodušší věřit všemu, co mi řekl imám v mešitě, než se zajímat o to, jestli se nemůže mýlit, a mýlit se může, protože je to jenom člověk (horší je, pokud se pak mýlí zcela vědomě :-/)

Islám je třeba studovat kompletně, ne přečíst jen Korán, ale zajímat se i o historii atd. Když jsem četla Korán prvně bez jakékoli znalosti islámské historie, nechápala jsem plno věcí, teď je to lepší, ale rezervy jsou pořád, ale je to výzva...:-)

0 0
možnosti
TM

tmar

17. 10. 2008 17:08
Nevim

ale tomu clanku nerozumim. Nadpis je jasny, ale pak v zaveru pisete ze "nehrozi mi zabiti za prijeti islamu, ale opovrzeni.... Znamena to ze budete diskriminovana tady v Cechach za prijeti islamu a nebo "uz nechces byt muslim tak zemres". Neni mi jasne o co jde?

0 0
možnosti