Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

DaM

14. 8. 2008 10:06
Aisho, rad bych ti touto cestou ...

... sdelil, ze jsem v zivote v nekolika zemich (Egypt, Turecko, Tunisko) mel tu cest se s par mistnimi Muhammady (ostatne, jmenuje se nejaky muslim taky jinak?) potkat. Vsichni se chovali zakerne, nedrzeli slovo, snazili se me okrast a byli velmi neprijemni a celym svym chovanim velmi nesympaticti. Takze pro mne je Muhammad koncentraci vsech lidskych spatnych vlastnosti a ten, kdo ho uctiva jako boha, je na tom tedy stejne. Aisho, jednoduse receno, jsi podle meho skromneho nazoru uplna jalovice.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

14. 8. 2008 11:43
Re: Aisho, rad bych ti touto cestou ...

R^R^

0 0
možnosti
K

kelehen

14. 8. 2008 10:04
Toje neskutečnej slint

Rv

0 0
možnosti
PD

pedol

14. 8. 2008 9:47
relevantní úsudek 1.část

" Nikdy nevíme přesně, co je pravda. Naproti tomu lež často poznáme ihned. Nikdy nemůžeme předvídat, zda to, co myslíme dobře, se jako dobré osvědčí. Zato zlo je očividné. Neměli bychom si nic nalhávat o tom, co skutečně vidíme. Císař bez šatu je prostě nahý, nikoli „jinak“ oblečený. A vlk je vlkem, není beránkem, i kdyby v posledních letech nesměl být „zlý“ a po společenské převýchově byl prohlášen za zcela neškodného, hodného, plachého, družného, „dobrého“ vlka. Zdalipak se moderně postmoderní člověk naučil správně rozpoznávat zlo a jeho nebezpečí? Všichni jsou přece k sobě tak milí! Už ve školce a ve škole musejí být pěstní rozmíšky přelakovány na laskavo. Spor, protivenství, nepřátelství přece nesmějí existovat, ačkoli každý vidí, že existují. My se ale musíme tvářit jako skvělí „přátelé“, „kamarádi“, „partneři“, „kolegové“, i když toto pokrytectví plodí jen další agrese.

0 0
možnosti
PD

pedol

14. 8. 2008 9:48
Re: relevantní úsudek 2.část

Co ale ve chvíli, kdy člověk najednou zjistí, že kromě dobra je i zlo? Že někdo sekýruje a trápí druhého do umdlení, neumí-li se ten druhý bránit? Svět není takový, jaký bychom si přáli. Ani svět náboženství, církve, farnosti. Podvod, sprostotu, zlobu a také hloupost lze najít všude. Proto je nezbytné nesetrvávat v povznesené nečinnosti, ale učit se spojenectví proti Zlu.”

http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=4284

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

14. 8. 2008 9:47
Proč chodíte oblékané v černé?

To přeci musí být strašně nepříjemné, zvlášť tam, kde se islámu více daří a slunce více svítí.

0 0
možnosti
PD

pedol

14. 8. 2008 9:42
relevantní citace

Podstaty a důsledků eskalující expanze kontroverzního islámu:

"Rozpor mezi islámským světem a Západem je problém, který zřejmě nemá politické či ekonomické řešení. Je to „karambol“ na cestě dějin spásy, závažnější než schizma katolicko-reformační nebo ještě starší schizma západního a východního křesťanství."

http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=1244&webSSID=8bcb512774e5dc8d8b875bf5390aa1e7

ttp://http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=1244&webSSID=8bcb512774e5dc8d8b875bf5390aa1e7

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

14. 8. 2008 9:31
Aišenko,

kolik se vejde TNT pod tvoji burku?

0 0
možnosti
DD

kolodey

14. 8. 2008 9:29
Bůh nás chraň!

před islámem!

0 0
možnosti
JK

kurzan

14. 8. 2008 9:17
chalifat

A jeste bych upozornil na vyznam slova chalifat. Vetsina diskutujicich z nejakeho prapodivneeho duvodu dospela k nazoru, ze obnova chalifatu by znamenala pro Ceskou republiku povinny priklon k islamu, zakaz ateismu, krestanstvi, stavbu stovek mesit, platnost prava saria a ja nevim co jeste. NENI tomu tak, chalifat by znamenal pouze to, ze islamske narody jsou nabozensky stednoceni pod jednim chalifou, jak tomu bylo az do roku 1924. Nemelo by to tedy zadny vliv na extremismus ve spolecnosti a uz vubec ne na to jak pristupovat ke gayum, prispivalo by to naopak ale ke zklidneni ruznych nazorovych proudu v uvnitr rozharane muslimske spolecnosti.

0 0
možnosti
JM

Hucul

14. 8. 2008 10:46
Re: chalifat

A jak presne by se tedy ten gay nazorovy proud zklidnoval v nove nastolenem chalifatu? Lidsky mecem nebo podle Allaha sutrem?

0 0
možnosti
JM

Hucul

14. 8. 2008 9:03
Ach ne, ona ma dite?

Chudatko male, uz ted je urcite vymyte dost na to, aby melo navzdy pokrivene vnimani sveta. Kdyz diteti do 10 let rodic neco tvrdi, ta zakernost je v tom, ze bezelstna duse detska veri. Nema duvod neverit, protoze v prirode uz to tak je, ze se prvnich par let ucime od rodicu, abychom vubec vsechno to uceni stihli. Detska mysl prirozene nepochybuje, nehleda druhy nazor a nechape neobjektivitu sve matky. Nez se takovemu nebozatku podari dospet do stadia pochybnosti, bude uz davno oznackovano, do jeho kuze a kury mozkove bude velikymi pismeny vyryto MUSLIM a ve jmene bude mit nejakeho toho Mohameda jako garanci potizi do budoucna. Muj dobry pritel je ex-muslim, zbehlik od viry sveho otce z Iranu. Neznam vetsiho ateistu, neznam nikoho kdo by nenavidel vasi dogmatickou viru vice nez on. Proc? Protoze se narodil jako gay, za coz se ve starem dobrem chalifatu veselo ci kamenovalo ci co ja vim co. Fujtajxl! Preji Aishe, aby jeji dite bylo gay. Snad ji to rozmluvi ten chalifat.

0 0
možnosti
JK

kurzan

14. 8. 2008 8:30
proc? :(

Proc je nase spolecnost tak jina? :( Kdyz prijedete do "islamskeho" sveta vsichni jsou na vas mili, laskavi a mohou se pretrhnout aby vam udelali radost. Nikoho ani nenapadne vas napadat za zo ze nejste muslim a pokud si vazeni diskutujici myslite, ze pokud zena neni zahalena v cerne od hlavy az k pate tak ji zbiji gumovou hadici, tak jste na velikem omylu. Striktneji je to treba dodrzovat napr. v mesitach, nicmene taky byjste zde nebyly nadseni kdyby nekdo chodil do kostela v klobouku a jeste tam treba hulakal jak na lesy. Venku se vetsina muslimek v zemich kde jsem byl (Iran, Syrie, Libanon, Turecko) oblecena dle posledni tamejsi mody - pestre satky, krasne liceni upnute kabatky, a pokud se nektera rozhodne pro vetsi zahaleni je to jen a jen jeji volba - nikdo ji k tomu apriory nenuti! Ostatne krasne to doklada priklad i z tak sekularne zeme jako je turecko - tam nosi satky kupodivu vice mladsich divek nez jejich babicek - proste moda zadna nabozenska zkostnatelost....nicmene

0 0
možnosti
JK

kurzan

14. 8. 2008 8:30
Re: proc? :(

byly to prave studentky kdo si vymohl moznost nosit satky i do skol (zakazal to ataturk v roce 1923 avsak jeho vlastni zena ho take odmitla prestat nosit :)) Dalsim sokem pro mile diskutujici by mohlo byt to, ze vetsina muslimu se na vas nebude tvarit otravene jako by zrovna snedli citron, nybrz vas nezridka (pokud tedy nejste zrovna v istanbulu nebo nejakem turistickem letovisku) zvou k sobe domu a snazi se vas pohostit vsim co doma maji - obcas je az trosku trapne ze vy vite, ze tam vyzivaji za par korun z ruky do pusy ale nemuzete odmitnout nejaky dar abyste je neurazili (nam takhle v syrii vnucovali koberec - takovej malej co meli v jediny mistnosti, kde bydleli a spali, nakonec jsme prilali cajovou konvicku a dali za to aspon diteti plysaka co mela pritelkyne s sebou). PS: nejsem ani muslim ani krestan - jsem tak ryzi ateista jak to jen jde - uz muj praprapradedecek nechal vyskrtnout nasi rodinu z cirkevni matriky v roce 1883.

0 0
možnosti