Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

blondynka111

14. 8. 2008 17:52
nechapu, kde

se bere v lidech tolik nenavisti. Skoda. Jinak Vas dialog s panem Tomasem je zajimavy a davam Vam obema karmu. Preji pekny vecer (a ja si dam VEPROVY PAREK);-D

0 0
možnosti
A

aisha

14. 8. 2008 18:09
Re: nechapu, kde

díky a přeju dobrou chuť;-)

0 0
možnosti
I

Ibitamuno

14. 8. 2008 16:41
Pani Bubakova, muzete nam jeste rici,

kdepak pracujete? Nedokazu si predstavit, ze takhle nekdo chodi po ulici nebo do prace ci na rodicak do skoly.

Kampak chodite strasit? Mozna prace v marnici???

Cekate snad v tom bubackem oblecku pisecnou bouri? V Cechach prece neni poust, devenko!

0 0
možnosti
DD

blondynka111

14. 8. 2008 18:19
Re: Pani Bubakova, muzete nam jeste rici,

Jmenuje se pani Najmanova ne Bubakova. Asi jste si to spletl/a:-)

0 0
možnosti
J

jano.zincica

14. 8. 2008 16:30
hm

vidím to tak, že nábožensky veriaci žiada boha o to, o tamto, ale ani raz sa nespýtal, či sa bohu ešte vôbec niečo chce?

podľa náboženskej teórie boh stvoril svet, myslím, že sa tým tak vyčerpal, že na neustále požiadavky kvázi svojich ovečiek zhlboka kašle, je unavený, a nakoniec...tým, že dal človeku slobodu v jeho konaní, a dokonca v jeho myslení, povedal všetko: to jest, vlezte mi už někam!...

já se už namakal až-až ;-D

teraz je to už iba na nás ;-) 

0 0
možnosti
HU

hilsner_urquell

14. 8. 2008 14:48
Islám dává odpovědi na všechny otázky

akorát že ty odpovědi stojí za vyliž(Y), jak je zřejmé z předcházejících článků

0 0
možnosti
TC

Toicem

14. 8. 2008 14:31
Nemuzu si pomoct, ale...

Tomas mi pripada podstatne presvedcivejsi. Vic o vecech premysli, nehaze jenom naucene odpovedi, je vic schopen videt a uznat chyby na vlastni strane.

To o ledascem svedci.

0 0
možnosti
JM

Hucul

14. 8. 2008 15:32
Re: Nemuzu si pomoct, ale...

Taky souhlas, ac mi je instituce nabozenstvi silne proti srsti, od pana Tatranskeho je to snaze skousnutelne. Je lidsky, vidi nedokonalosti ve svem vyznani a otevrene si priznava, jak se veci maji. Neni to natvrdly dogmatik s klapkami na ocich a mrkvi pred nosem. Taky je mi prijemne, ze nenosi ani stan, ani ponozky do sandalu. :o)

0 0
možnosti
HU

hilsner_urquell

14. 8. 2008 14:04
Může být skutečně věřící člověk tolerantní?

Už jsem tu někdy četl, že Korán nadiktoval Alláh osobně. Těžko čekat, že stejný bůh sepsal i všechny svaté knihy ostatních náboženství. Takže pokud jste skutečně věřící muslimka, měla byste teoreticky věřit tomu, že Korán je absolutně dokonalý a  obsahuje návod ke správnému životu. Pokud mají ostatní náboženství jiné představy, tak se pletou, protože Korán přece pochází přímo od pramene - od Alláha  a mýlit se tudíž nemůže. Proto není ani teoreticky možné tvrdit, že ostatní náboženství jsou rovnocenná - ty odchylky přece nutně musí jejich hodnotu snižovat.  A jak se smíříte s tím, že někteří lidé žijí v rozporu s přáním Boha a budou za to potrestáni? Opravdu nás nevěřící psy nechcete zachránit?

0 0
možnosti
P

PlnouParouBack

14. 8. 2008 13:13
!!!

Jakou největší chybu učinili v dějinách křesťané? 

Dle nás jednoznačně tu, že nepřijali poselství, se kterým přišel Muhammad.

No super, takže největší chyba křesťanů je, že nepřijali islám. Od lidí, kteří dokáží tohle zplodit je naprosto MARNÉ očekávat sebemenší toleranci.

0 0
možnosti
AB

pingodik

14. 8. 2008 12:10
Víra? Hřích? Poctivý život?

Dnešní dialog mi opět dává odpovědi na otázku, proč jsou lidé věřící. Přečetl jsem si blog Aishy i Tomáše. Některé věci nechápu. Některé mi připadají stupidní a měšné. Některé mi připadají nelogické. Ale nevadí!

Tomáš v jedné ze svých opovědi píše: "...budeš šťastný teprve tehdy, když se nebudeš starat o své vlastní štěstí, ale o štěstí svých bližních, když budeš milovat druhé".

Teď se ptám: Musím být věřící, abych se staral o štěstí svých bližních? Jaký je rozdíl mezi nevěřícím, který miluje druhé a nestará se pouze o své štěsí a věřícím, který chodí do kostela/mešity, čte Bibli/Korán, modlí se k ježíšovi/Muhamadovi, ale ve své podstatě nic pro druhé nedělá?

Co je důležitější? Modlení, nebo láska k bližním?

0 0
možnosti
TC

Toicem

14. 8. 2008 14:36
Re: Víra? Hřích? Poctivý život?

Ackoli se mi Tomasovy odpovedi celkem zamlouvaji, myslim, ze tady uplne jadro krestanstvi nevystihl. Jadrem krestanstvi neni ani sluzba druhym, ani modleni, ale VZTAH s osobnim, milujicim Bohem. To si nejde vymodlit ani "zaslouzit", to lze jenom prijmout (jako trvalou nabidku z Bozi strany). Teprve z tohoto vztahu vyplyva touha udelat mu radost (napr. sluzbou druhym) a byt s nim (napr. pri modlitbe). Pokud se clovek jen modli nebo jen se stara o stesti druhych, aniz by to vychazelo z tohoto vztahu, je to zcela prazdne, s krestanstvim to nema nic spolecneho (leda s nejakym falesnym, formalnim, nikoli tim skutecnym) - a ten clovek to taky dlouho nevydrzi, zvlaste pokud se dostane do nejakych nepriznivych okolnosti...

Snad se mi to podarilo trochu vysvetlit...

0 0
možnosti
KD

fifi16

14. 8. 2008 10:18
Ještě k oblečení Aishi.

Několikrát se v reakcích objevila pochybnost o relevantnosti takového oblečení pro muslimku v Evropě. Jak jsem již psal v jedné z reakcí, islám jí nic takového nepřikazuje. Je to jen její vlastní volba, že chodí v  " kroji " pouštních beduínů. Bohužel dává tím islámu, ale nejen ona, Danajský dar. Místo aby se muslimové snažili včlenit do společnosti, svým naprosto odlišným, a zbytečným, způsobem svého chování vyvolávájí u většinové společnost přinejmenším smích a odpor. Bohužel.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

14. 8. 2008 10:22
Re: Ještě k oblečení Aishi.

a proč tedy beduínky chodí celé v černé? na slunci by snad bílá byla vhodnější,ne?

0 0
možnosti
PK

dolch

14. 8. 2008 10:12
Hvězdné války

Když vidím tyhle monstra z Hvězdných válek, tak se mi dělá trochu špatně.

0 0
možnosti