Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flandero

4. 6. 2008 19:11
zajímavé, žena která se dá dobrovolně na náboženství

které ženy degraduje na úroveň zvířete a dle toho s nimi jednají i vlastní manželé a otcové asi nemůže mít všech 5 pohromadě;-DRv

0 0
možnosti
S

Stiller

4. 6. 2008 19:06
Aha, ale to my uz davno vime

Vas kalendar je jeste ve stredoveku, jste v 15. stoleti. Take se podle toho muslime chovaji. Napadlo vas nekdy, proc islam nekdy nemel nejakou reformu? Ostatni nabozenstvi prosla reformami, zamysleli se nad sebou, upustili od jistych veci, ale islam ne. Oni maji pocit, ze je vse v poradku s jejich "ideologii".

No, rekl jsem to predtim, reknu to zase. Kdybyste nezila v bavlnce svobodne CR, ale nekde v Arabii, mozna by ten islam uz nebyl tak zajimavy, mozna vase vira by byla krute otresena. Rozhodne byste nemohla blogovat a vybabovat se s cizimi lidmi na netu, dat si fotku do novin a poucovat lidi.

Obavam se , ze vy a dalsi muslimky, ktere se snazi vysvetlit a objasnit islam pro Cechy, zbytecne ztracite cas. Ja vim, ze je to vase povinnost se snazit nas presvedcit konvertovat k vasi vire, ale me jsou sympatictejsi Zide. Ti maji totiz propagovani jejich viry zakazane!

0 0
možnosti
TT

T.T.

5. 6. 2008 0:13
Re: Aha, ale to my uz davno vime

Pokud jsem si všiml, Aisha svoji víru pouze nabízí. Nemusíte to číst, nikdo Vás snad nenutí, ne?

0 0
možnosti
JP

refins

4. 6. 2008 14:35
Osobní otázka

Aisho,

co vlastně děláte, jestli se mohu zeptat? Myslím tím pro vlastní obživu? Jestli se nepletu, tak muslimky většinou nepracují...

A co jste studovala?

Díky

0 0
možnosti
N

newyorkie

5. 6. 2008 20:53
Re: Osobní otázka

Vsadim se, ze ZS urcite vystudovala!

0 0
možnosti
K

kion1

4. 6. 2008 10:37
Volič Národní strany

Je mi vás líto.

Kdo chce kam:-)Rv

0 0
možnosti
A

aisha

4. 6. 2008 18:40
Re: Volič Národní strany

z vás čiší altruismus z každého slova ;-D

0 0
možnosti
W

Wisdom

4. 6. 2008 7:47
Víra

Nic proti konkrétním lidem, ale víra je parazitický mém. Rv

0 0
možnosti
JP

refins

4. 6. 2008 1:03
Ramadan

Ehm, no tak nevim, o Ramadanu nesmite jist vubec? Ja slysel neco o zapadu slunce... a mimochodem, "Ramadan, kdy se od rána do večera nesmíme dotknout jídla, pití, špatné chování by mělo být také tabu" já myslel, že špatné chování je tabu vždy a stále u jakéhokoli náboženství, je islám snad výjimkou? Ještě, jak se definuje špatné chování (u křesťanství chápu desatero, ale v islámu bohužel nevím)

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

3. 6. 2008 23:46
co musíme

Zdá se, že těch půstů je nějak hodně. Popsala jste je pěkně, to je pravda, ale nějak jste nám zapoměla sdělit, jaký mají smysl. Počítám, že o dosažení štíhlé linie asi nejde, pod muslimským oděvem by to asi stejně nevyniklo.

Víte, pokud obřad nemá náplň, pokud se z rituálu vytratí jeho smysl, nemá cenu je konat.

Váš popis zůstal na povrchu, podobně jako arabské recepty vaší kamarádky Shamiry. Obávám se, že všechny tyhle pokusy českých muslimů o rehabilitaci islámu budou marné.

0 0
možnosti
HH

Honza H.

3. 6. 2008 22:34
Já bych si dal

věčný život v nebi a štěstí, ale takové ty věci, jako je modlení se 5x denně, půst a hubení nevěřících, z toho mám jen kopřivku.

Nevím, jestli si přát, abyste skončila jako v některém z těch příběhů z faithfreedom.org, nebo ne. Pokud se do takové story dostanete, nechť je vám utěšením, že vše se děje v těch nejlepších  tradicích islámu. Hodně štěstí.

0 0
možnosti
PF

Pasingr Fr.

3. 6. 2008 22:32
.

Píšete:

"Islámský  kalendář má 12 měsíců, stejně jako ten náš, ale narozdíl od toho našeho je lunární"

Vy se nepovažujete za muslimku. V případě, že jste muslimka, tak Váš kalendář je ten muslimský .

0 0
možnosti