Diskuse

Tě zabiju aneb škoda rány, která padne vedle

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sphagnum

21. 5. 2011 11:42
Švagrová v alžíru

Žije s cholerickým ubožákem, který na ní vztáhnul ruku " v pohodě" dál? Manželovo sebevědomí bylo poníženo kvůli manželce ještě víc, nejpravděpodobnější chování je, že až bude s manželkou znova sám doma, tak si na ní vybije ono ponížení a dá si záležet, aby jí vysvětlil, že příště už si stěžovat nesmí...

Ať zvedne ruku, kdo si myslí, že když už někdo je násilník, že se dá takhle směšně lehko předělat a že se dá pokračovat ve spolužití takového páru pod jednou střechou.

Nepopírám, že takové řešení všem lenkoaišám a janičkám vnitřně imponuje. Od tyrana se jim vlastně moc odcházet nechce, nakonec je děsí víc samostatnost než bolest. A že se nějaký ještě větší macho mlátička najde a kvůli ní zbije někoho zase on? No áchich, to je romantika jak vod rosamundy pilchner. (Jediná škoda, že to je vlastní brácha a ne princ na bílém koni, kterému by mohla padnout k nohám.)

0 0
možnosti

Tuubeen

21. 5. 2011 13:39
Re: Švagrová v alžíru

Domácí násilí není jen věcí párů. Sama jsem viděla, jak suita vážených sousedů napochodovala do domu muže, který bil svou asi šesti nebo sedmiletou dceru, a na vlastní uši slyšela, jak koktá jako malý kluk a vymlouvá se a sousedi ze slušnosti dělají, že nevědí, že lže... Ale nejbližší tři neděle potom, (to jsme v tom domě ještě bydleli), na ni opravdu ruku nevztáhl.

On si málokterý chlap tak zbabělý, že si vylévá vztek na slabších, troufne neposlechnout váženého souseda, vlastního otce nebo tchána...

0 0
možnosti

Gwendolyn I.

19. 5. 2011 1:47
To opravdu tezko rict, kde je domaci nasili vetsi,

zvlast kdyz o hodne pripadech se nikdy nedozvime, a i v muslimskem svete, kde se veci vice tutlaji,kde cest rodiny znamena hodne, kde ma muzovo  vetsi slovo nez zenino. Rozdil je ale v tom, jak se domaci nasili tresta. Zatimco v zapadni civilizaci jsou takovi trestani, v nekterych muslimskych zemich se to verejne schvaluje a nikoho to netrapi.

0 0
možnosti

aisha

19. 5. 2011 6:24
Re: To opravdu tezko rict, kde je domaci nasili vetsi,

bohužel se takové tutlají tady i tam, v trestání domácího násilí máme rezervy taky. Když vidím popisovanou kolegyni, co to udělalo s jejím životem, tak lituju stejně jí, jako manželovu sestru v Alžíru, ale u té první to pokračuje. Kdo je na tom tedy hůř. Jana, která měsíce žije ve strachu, bere prášky na nervy, navštěvuje psychologa, a pomoci se nedočká, K čemu je jí trestání domácího násilí západní civilizací?

 Jinak s poslední větou souhlas.

0 0
možnosti

evavaloi

18. 5. 2011 22:51
A co takhle

ji manželovi vrátit ale pořádnou?:-):-):-)Já teda jsem štástně vdaná, ale bývalý  jednou přišel napitej, začal se taky po mě sápat a tak letěl ze schodů jak shnilej brambor. A byl to chlap jak hora, nicméně chlast udělal svý a holt jsem využila toho, že neudrží moc rovnováhu. Od tý doby byl klid, ale stejně jsem s tím promitivem vztah ukončila.

0 0
možnosti

laduk

18. 5. 2011 16:24
hm...

To je ale nepochopení. Normální muž svou ženu prostě bít nesmí, nikdy. Muslim někdy může, třeba když si to žena podle něho zaslouží. A vy tu vykládáte o tom, jestli je víc magorů v našich nebo muslimských zemích, to vůbec není jádro problému. Mimochodem, ten oblek na vás je vhodný do pouště ...

0 0
možnosti

aisha

18. 5. 2011 18:35
Re: hm...

hm, nesmí, ale bije, že a často. O bití žen v islámu už bylo psáno hodně i na blogu idnes. uznávám, někteří opravdu chápou daný verš tak,že je dovoleno ženu třískat. Nic to nicméně nemění na bolesti mlácené ženy tady a u nás.

0 0
možnosti

letní den

18. 5. 2011 14:26
domácí násilí určitě existuje

ale proč to přiznává jen ta nemuslimská strana?

Z výběrů zdejších konvertek o tom ani slovo. Všechno je tam mírumilovné, láskyplné, manžílci obskakující.. Dovoluji si tvrdit, že násilí na ženách je mnohem častější a tvrdší právě u manželů, tatínků muslimů, a´T už na manželkách nebo jak bylo řečeno dcerách při vraždách ze cti

0 0
možnosti

veš na pleši

18. 5. 2011 14:22
Taky jsem

slyšela o případu, kdy si to s tyranem šli vyříkat bratři napadené ženy. Oba skončili v podmínce, tyran běhá po svobodě. Je to špatné, nebo dobré, když tu neúřaduje soudce Lynch, na rozdíl od muslimské či jiné "tradiční" země?

A co když muž ženu zmydlí, protože tzv. pošpinila čest rodiny?

0 0
možnosti