Diskuse

Proboha! Proč zrovna islám???

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aenigma

16. 6. 2011 9:40
svaca

"posvacil jablko"?? to je ale velmi zjednodusujici hledisko! asi jako kdyz se rekne, ze islam je tmarsky a nasilnicky. takze krestanstvi apologetove maji uplne stejnou praci jako vy - obhajovat svou viru. a u krestanstvi je to mozna jeste tezsi, protoze islam je novum a kazdy se rad necha poucit. ale o krestanstvi toho vi za nasi historii jiz dost - a presne jako vy to zjednodusuje na svacinu a neresi, ze kontext byl neuposlechnuti Boha a nasledny trest. mam to chapat tak, ze vy Aisho popirate existenci krestanskeho (potazmo zidovskeho) Boha?? a z ceho potom vychazo Muhammad, kdyz i Jezis a dalsi praotcove jsou v Koranu s uctou zmineni??

0 0
možnosti

stargate

7. 10. 2010 21:14
j

Takhle to vždy začíná nikdo nikoho k ničemu nenutí ale všudypřítomnost toho nenucení postupem času utvoří normu a davy mamlasů co neví jak žít a nechtěj nic dělat se k nim přidaj .Víra je přirozené nahrazení toho že si mozek nedokáže představit nekonečno a absolutní konec je to takovej restart na počítači.Naopak náboženství jako třeba Islám nebo katolíci jsou jen zátěž pro stát a nebezpečí pro budoucnost.Islám je pěkná myšlenka ale to byl i komunismus v dnešní době islámské země ovládají psychonauti a kdo to nevidí a ješte se k nim přidá je přinejmenším divnej.Myslíte že někdo tam nahoře chce aby jste se k němu modlila pětkrát každej den.Proč někdo jako bůh nebo ten váš terorista allah potřebuje takové cvičené opice které přes ty deky co nosej ani neviděj na cestu.Jestli jsme jejich děti tak už nás dávno odepsali protože když porovnám nejhorší a nejodpornější věci na světě včetně genocidy tak náboženství je to nejhorší co tu máme.A ten důvod proč sem píšete je taky dobrej.

0 0
možnosti

Tuubeen

8. 10. 2010 14:54
Re: j

Nejsem autorka, ale moc bych Vám doporučila k přečtení tohle: http://tenka.bloguje.cz/865867-kapitola-xxxvii-o-vire-smyslech-a-rozumu.php . (Ne, není to o islámu, tedy vlastně, není to jen o islámu...)

0 0
možnosti

BezPrace.com

28. 9. 2010 23:20
PROČ islám aneb první muž v burce

Rád bych si přečetl tu pointu, ale v článku ji neuvádíte, tak můžete to nějak doplnit? Váhám, jestli konvertovat na hinduismus, judaismus, křesťanství, nebo islám. Islám mě docela láká, neboť bych si mohl pořídit dostatečný počet žen, které by mi praly ponožky a které bych mohl práskat klackem, jak píšou v Koránu, mohl bych je ukamenovat za špatně vyprané ponožky (nevěru) a každý den bych mohl mít sex s nějakou jinou.

-

Chybí mi ale ta duchovní úroveň, proč zrovna věřit v toho Alláha? Nemohla byste to trochu více osvětlit? Děkuji.

-

První muž, který bude chodit v burce ;-D

0 0
možnosti

Camino

27. 9. 2010 20:51
PROC?

Mam pouze jednu otazku: citite povinnost nas stale informovat tak jako pani D., proc jste konvertovala? Proc myslite, ze nas to zajima? A pokud dostavate nejake privatni e-maily, tak na ne odpovidejte primo (jednoduche, kliknu na replay) a ne zde. Proc bychom Vam meli verit?. Nenasla jsem zde jediny blog nekoho, kdo konvertoval  k

"Latter Day Saints = mormoni: Buddhism; Svedkum Jehovovym, Baha'i; Hinduism a dalsim. Jedina logicka odpoved pro mne je, ze je to podminkou kazde nove konvertitky (jediny konvert je zden pan Lhotan, ten z toho ma trochu kulnicku na drivi),

ze Vas k tomu nuti imam a za kazdy novy clanek dostane nejaky odpustek ci karmu.

0 0
možnosti

aisha

27. 9. 2010 21:34
Re: PROC?

už jsem to psala někde dole; nikoho neutím číst cokoli, ani ne moje články :-). Pokud mě nějaké téma nezajímá, článek ani neotvírám. Existuje nějaká povinnost čtenářů blogu, že je třeba číst vše?

0 0
možnosti

POToole

27. 9. 2010 19:49
Konvertují takto

v Čechách k islámu i muži? Docela by mě to zajímalo... Děkuji. :-)

0 0
možnosti

aisha

27. 9. 2010 19:50
Re: Konvertují takto

není jich tolik, co žen, ale konvertují :-)

0 0
možnosti

Orde Wingate

27. 9. 2010 18:14
Děkuji autorce za upřímnost.

Doufám jen, že mne jednoho dne, až jich tu bude hodně,  některý její spolubratr ve víře neusekne hlavu, když bude mít pocit, že jsem urazil jejich Proroka.

0 0
možnosti

Wendolene/

27. 9. 2010 17:13
A ja stale nevim PROC, proc se mlada zena,

ktera se vda za sveho dlouholeteho pritele, ktera s nim ma par deti, proc takova mlada zena hleda a povazuje za nejdulezitejsi Boha, najit boha, potom zjisti, ze konvertovat k islamu je relativne lehke, a tak si vybere islam,  zmeni si jmeno, zahali se cela do cerneho sukna, rozvede se a zacne si hledat muslimskeho manzela na internetu, az ho  najde v nejake rozvojove zemi a doveze si ho Ceska, kde kratce po svatbe ma dalsi dite, tentokrat muslimatko. Vazne nechapu proc a myslim, ze neco ve vasem zivote nefungovalo tak, jak by melo a vyresila jste to nabozenstvim. Bohuzel jste rozbila rodinu a vytvarite dysfunkcni rodinu novou. Proc? Nikdo z konvertitu mi jeste poradne neodpovedel, proc konvertoval. Kvuli muzi to nebylo, tak ale proc? Vite to?

0 0
možnosti

aisha

27. 9. 2010 17:47
Re: A ja stale nevim PROC, proc se mlada zena,

malá oprava: rodina byla rozbita dáááávno před mým rozhodnutím.

0 0
možnosti

sasinka1

27. 9. 2010 16:39
Proč??????

Prosím já chci vědět proč je to islám, když jste vychovaná v křesťanské zemi. Proč?! Návod na život Vám může napsat každý pokud ho potřebujete, ale proč islám. A bycha neotáčet to tak, že neznám korán, já ho četla;-)

0 0
možnosti

sasinka1

27. 9. 2010 16:39
Re: Proč??????

oprava "bacha" ne bycha;-D

0 0
možnosti

veš na pleši

27. 9. 2010 16:19
Islám, který nabízí

návod na šťastný život a odpovídá na všechny otázky... hmmm. Mám otázku: jak se dodržuje ramadán za polárním kruhem?

0 0
možnosti

veš na pleši

27. 9. 2010 17:19
Re: Islám, který nabízí

Pořád žádná odpověď?

0 0
možnosti

benediktcesnek

27. 9. 2010 15:09
Víra a nevíra

Líbí se mi názor, že když někdo nevěří v boha, že vlastně věří že neexistuje. My ateisté nemusíme v boha nevěřit, my víme že neexistuje. Zatímco věřící jen věří že existuje. Věří proto, že ho nikdy neviděli. Není potřeba něčemu věřit, jak se nám tu věřící snaží namluvit. Když je pro mě něco ulpně nesmyslné, tak to pro mě jednoduše není. A co není, v to nemůžu věřit.

0 0
možnosti

Tuubeen

27. 9. 2010 15:42
Re: Víra a nevíra

" Když je pro mě něco ulpně nesmyslné, tak to pro mě jednoduše není."

Tento názor tedy ve skutečnosti vůbec neexistuje? ;-D

0 0
možnosti