Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dasa0302

25. 10. 2009 12:02
Celý můj dojem z islámu je ten

že v knihách naleznete cokoli a použijete-li dostatečně flexibilního postupu, dokážete jakékoli tvrzení a současně jiným, postupem i jeho opak.

Je to ohromně pohodlné a také kruté, ale to jim tam už tak nevadí, že...

0 0
možnosti
AT

Antek

25. 10. 2009 11:40
Zkopírovaná část článku

Situace v Evropě je vážná. Staví se mešity, klesá porodnost původního obyvatelsta,do Evropy proudí vlny přistěhovalců z Afriky,Asie. To vše nám jeho návštěva připomíná, abychom nezapoměli,že naše jistota a síla kterou budeme potřebovat v budoucnu na uhájení práva naší existence je právě v základech Evropy - v křesťanství.

Jako liché jsou v kontextu se skutečností nenávistné řeči o církvi . Až bude v evropských městech ráno dopoledne v poledne a odpoledne a večer křičet muezín svá slova o Alláhu a dnešní ateisté budou pod hrozbou trestu smrti nosit s sebou kobereček, aby mohli poslušně 5x denně kleknout,až zde bude uplatněno právo šaríja a Taliban bude dohlížet jestli jsou ženy správně zahalena a muži nechlastají, pak si teprve vzpomeneme na dobu, kdy jsme se zdravili "Pochválen buď pán Ježíš Kristus".

0 0
možnosti
M

Mufu

25. 10. 2009 11:43
Re: Zkopírovaná část článku

a nejhorší je,že nejlepší mozky,které máme,konvertují k islámu;-D

0 0
možnosti
AT

Antek

25. 10. 2009 11:24
Islám

Co to je za náboženství,které mi poroučí-zabij!?To není náboženství,to je sekta!Ať mlátí hlavou do země,kolik chtějí,ale ať neubližují nevinným!Prý jsou ochotní pro svou víru zemřít,no proč ne,ale proč při tom mají umírat jiní???

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

25. 10. 2009 11:15
Asi jsem negramotná,

ale  místo obhajoby islámu jsem se dočetla vysvětlení, proč je v islámu otrokářství.

0 0
možnosti
G

Gmur

25. 10. 2009 9:24
Nejvetsi otrokari v dejinach lidstva

byli muslimove. Zotrocili daleko vic ceernochu nez Spanele a vsichni ostatni dohromady.

0 0
možnosti
G

Gmur

25. 10. 2009 9:25
Re: Nejvetsi otrokari v dejinach lidstva

No to jsem jeste necetla diskuzi.

0 0
možnosti
QS

Qaramay Shehri

25. 10. 2009 8:48
bezvA

Clanek libivy, bohuzel autorka je nevzdelana v islamu a jeho dejinach, proto na to, prosim, berte ohledy!

Nemam cas ani naladu v nedeli rano popisovat, ze otroctvi v islamskem svete bylo rozsireno dokonce vic, nez v Evrope a ze muslimsti kupci zotrocili vice Africanu, nez lide z Evropy. Kazdopadne jsem zrovna nedavno docetl excellentni clanek o zotrocovani Indu muslimy mezi koncem 7. stol. az poc. 18. stol.. Autor [profesor] odhadoval pocet zotrocenych Indu prinejmensim na 70 milionu osob. V Africe se zotrocili take desitky milionu osob. Stare pojmenovani pro otroky je v arabstine 'sklaf' - mn. cislo 'asklaf' - prosim, porovnejte sami s angl. 'slave'. Pokud si myslite, ze to pochazi od slova 'Slovan', 'Slovane', tak mate uplnou pravdu. I slovanu se zotrocilo nesmirne mnozstvi, zejmena do poc. 11. stol., do prijeti krestanstvi ve stredni Evrope zjednodusene receno. O tureckych otrocich nemluve...Ano, islam postaveni otroku trochu vylepsil, ale nezrusil a to byla zasadni chyba :)

0 0
možnosti
G

Gmur

25. 10. 2009 9:26
Re: bezvA

sklaf nemecky der Sklave. Takze mame dokazano, ze je to od muslimu.

0 0
možnosti

CART09

25. 10. 2009 8:39
A to má být jako ono?

A to má být jako ono? Tohle je jako obhajoba nebo dokonce vysvětlení? Vždyť vlastně přiznáváte, že s tím Islám nikdy nic neudělal...

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

25. 10. 2009 8:22
Hezké stanovování odpustků...

.... cena za hřích? Jeden otrok. Takže koupíme si nějakého neduživého otroka za pár dinárů, někoho odkrouhneme .. a neduživce propustíme, ať si někde v poušti pojde.

Každopádně jak už bývá zvykem, narozdíl od těch mnohem více vzrušujících hadís, které muslimům dávají lákavé možnosti, tyhle byly dodržovány daleko méně, že? :)

Jinak otrokářství by samozřejmě existovalo v islámu i OFICIÁLNĚ dodnes, kdyby od 18. století nezačaly evropské mocnosti v čele s Británií s jeho důsledným potíráním. Nojo, holt 14 století je na "postupný zánik" pořád málo, to chce ještě víc pomaloučku a polehoučku.

0 0
možnosti