Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

pingodik

4. 10. 2008 10:52
Hodně těžké čtení :-(

Aisho, po přečtení textu jsem značně zmatený. Teď nevím, jesti si přeješ, aby platita všude ve světě šaria, protože pouze zákony seslané Ahháhem jsou správné a všechno ostatní, co pochází od člověka může být špatné.

Dále mi připadá zvrhlé, když si muslimové myslí, že každý má v sobě po narození naprogramovanou víru v jednoho Boha. To vyzní tak, že všichni lidé jsou po narození muslimové a ti, kteří nakonec skončili jako křesťané, židé, nebo nevěřící, pouze zabloudili z té jediné, správné cesty. Chápu to správně?

0 0
možnosti

Dr No

4. 10. 2008 0:15
Je legrační, že tohle píše žena

protože Islám přisoudil ženám postavení, které u nás nemají ani domácí zvířata ....

0 0
možnosti
RB

erben3

3. 10. 2008 22:02
.

Bůh, jeho posel... a další hordy mocichtivých, chtějící urvat něco z jejich slávy, schovávající se por křídla čehosi, co se nazývá různými církvemi, sektami, náboženskými společenstvími. atd., jejichž jediným cílem je materiální zisk a světská sláva. Rv  A všechno je to hlavně obrovská lež. Bůh nemá posly. Bůh nikdy s nikým nemluvil. Bůh nikdy nikomu neřekl, aby se mu stavěly chrámy, ve kterých se mu lidé budou klanět. Boha musí hledat člověk sám, skromně, všude okolo sebe a hlavně ve svém nitru. Takže nějaká desatera, mešity, kostely, mlácení hlavou do koberců směrem k nějakému městu v poušti... to jsou pouze pozlátka a světské ulra krávoviny. Rv

0 0
možnosti
T

theofil.bentley

3. 10. 2008 21:36
Dik za info... a vylekani..

Zejmena prvni odstavec casti "Islam a Demokracie" me docela vylekal... jsem rad ze muzete volne sirit svoje nazory na "chod statu" a pravo a zaroven doufam, ze se v CR nikdy nerealizuji...

0 0
možnosti
EK

Eles

3. 10. 2008 21:18
To je hezký článek...

Ale vyvstává několik otázek. Plní šari'a funkci v dnešní době stejně kvalitně jako před sty / třemi sty lety? Podle mě ne. A pak, i když jde o takřka ideální stav pro muslimy, evidentně nepočítá s tím, že existují i lidé jiného vyznání, pro které je šari'a v některých bodech nepřijatelná už na pohled. S tím souvisí, že 4 z 5 velkých a dlouhodobých konfiktů současného světa se odehrává na hranicích muslimských a nemuslimských zemí. Ale to píšu jenom do diskuze, neberte to zle. Ve skutečnosti se v běžném životě Islámu většinou zastávám, jenže některé věci nejdou opomíjet. Islám má v současnosti velký problém.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

3. 10. 2008 21:07
Snad bych jen upřesnil

šari'a je soubor zákonů daných úchylným pedofilem. S Bohem to nemá co dělat, jen se za něj sprostě schovává.

0 0
možnosti
TT

T.T.

3. 10. 2008 20:42
Nechci prudit, ale...

... zajímá mě (a čtenáře asi též), jak by se jako volil takový chalífa, když neberete demokracii. To by Alláh poslal mailík, v němž by chalífu určil? Nebo by to měla být dědičná funkce jako v monarchii?

0 0
možnosti