Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AY

proctonejde

5. 10. 2008 14:03
Saria?

Ano, ale jen za predpokladu, ze chalife by byl nekdo jako chalife Omer...... coz v dnesni dobe???;-D se asi nikdo takovy nenajde...... takze radsi at zije sekularni stat viz Turecko. Netvrdim ze demokracie je neco super extra. Turecko je toho raznym prikladem..... i ten nejvetsi muslim ke kteremu se nas premier Turecka hlasi, neni svaty........ viz jeho miliony na uctech, syn a dcera v Americe, spoluvlastnik velkych prosperujicich firem...... honosnych palacu a jacht...... neni to tak nahodou v SA a emiratech podobne??? Sejkove si sedi na zlate?? Ale hlasaji lidu jak pobozni maji byt???

0 0
možnosti
A

aisha

6. 10. 2008 7:43
Re: Saria?

no tak asi je důvod pro to, že Omar byl mezi správně vedeným, že. Co znamená " i ten největší muslim" , vy nějak rozlišujete, či to umíte určit. či váš premier to umí? Peníze nejsou překážkou muslimství, také záleží¨, jak se k nim přijde a já vašeho premiera soudit nebudu. Nestarám se o šejchy , at si mi hlásí, co chtějí a sedí si na čem chtějí, vím proč  jsem v islámu a budu se řídit poidle svého svědomí. Pokud mi někdo zakáže dívat se na Mickeyho, tak ho poslouchat nemusím, páč se mi nelíbí důkazy  pro to, atd..

0 0
možnosti
TT

T.T.

5. 10. 2008 10:30
Šaría v praxi: smrt všem pokémonům!

Moudří šejkové v SA rozhodli, že pokémoni jsou fakt hnusný (tedy haram), poněvadž "obsahují Davidovu hvězdu, která je spojena se sionismem a státem Izrael", a taky "prosazují evoluci, židovsko-darwinistickou teorii, která odporuje pravdě o lidstvu a islámským principům".

Toto a další pozoruhodné fatwy naleznete zde:

http://www.czechfp.cz/site/?p=1914

Více o pokémonech např. zde:

http://www.islamonline.net/English/News/2001-03/30/article11.shtml

0 0
možnosti
A

aisha

5. 10. 2008 10:41
Re: Šaría v praxi: smrt všem pokémonům!

díky za naše vzdělávání v islámu;-D, viděls někdy Pokémony?...to je blbost. Jenže to pak můžeme zrušit veškeré pořady v televizi....a vůbec, můj názor na tv znáš. ;-)

0 0
možnosti
A

aisha

4. 10. 2008 23:42
dobrou noc

V

0 0
možnosti
TT

T.T.

4. 10. 2008 22:29
Mickey Mouse musí zemřít!

... aneb šaría v praxi ;-D:

http://www.novinky.cz/clanek/151099-mickey-mouse-musi-zemrit-zada-klerik.html

0 0
možnosti
A

aisha

4. 10. 2008 22:31
Re: Mickey Mouse musí zemřít!

;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Dr No

4. 10. 2008 21:01
Jsem humanista

a nemám ve zvyku přát nikomu nic špatného, ale autorce bych přál prožít pár let v té pravé islámské společnosti - třeba v Saudské Arábii.

0 0
možnosti
AB

pingodik

4. 10. 2008 15:40
Jen pro připomenutí - citát z blogu T.T.

...který cituje z Islámské deklarace:

http://tatransky.blog.idnes.cz/c/35875/Reaktivace-islamu-nova-internacionala.html

"Neexistuje mírová koexistence mezi „islámským náboženstvím“ a neislámskými společenskými a politickými institucemi. (…) Islám si osobuje právo sám řídit svůj svět, a tím jasně vylučuje právo a možnost účasti jakékoliv cizí ideologie ve své oblasti. Laický princip tedy není přípustný a stát by měl ztělesňovat a podporovat náboženskou morální koncepci."

"Zavádění islámského řádu se jeví jako vrcholný akt demokracie, protože je uskutečněním nejhlubších tužeb muslimských národů i prostého člověka. Jedno je jisté: nehledě na to, co chce část boháčů a inteligence, prostý člověk si přeje islám a chce žít ve svém islámském společenství."

0 0
možnosti
AB

pingodik

4. 10. 2008 15:41
Re: Jen pro připomenutí - citát z blogu T.T.

 

"Přístup islámu, přestože je opakováním a potvrzováním základních pravd o původu a poslání člověka, je v jedné věci zcela nový: v požadavku, aby se sjednotily víra a věda, morálka a politika, ideály a zájmy. Proto je potřebné rozvíjení šarí’i jako zákona ve smyslu aplikace zásad Koránu na stále nové a nové situace, které přináší světový rozvoj."

0 0
možnosti
M

mischplysch

4. 10. 2008 13:46
Utopie

Nic ve zlým, ale připadáte mi hodně naivní, ale to nejste sama, je vás takových muslimů a muslimek hodně.  Nakonec dost lidí taky uvěřilo, že s komunismem už bude jen blaze a všichni známe ty konce. To samé v bleděmodrém  je snění o ideálním islámském teokratickém státě se šariou.

Věřit, že někdy nastane nějaký ideál a bude existovat téměř nebo úplně ideální stát řídící se plnou šariou bez doplňků lidí a místních zvyků a s muslimy, kteří budou tak morálně na výši, že nebudou dané božské zákony zneužívat, uzurpovat moc a pak už to bude všechno téměř super….no nic, ale podle mě je to totální utopie. Je to jako věřit, že když budou všichni muslimové správně věřit a dodržovat Islám, tak už nikdy nikdo nebude krást a zabíjet…¨

Zákony to máte možná božské( já v to teda nevěřím ani za mák), ale vždycky je budou uplatňovat a vykládat lidé a ti jsou zkorumpovatelní, hamižní, toužící po moci atd .

0 0
možnosti
M

mischplysch

4. 10. 2008 13:47
Re: Utopie

Navíc ty zákony vznikly v 7.století a jsou poplatné době vzniku. Doba se změnila a tak se bez inovací neobejdete. Mnohé z těch zákonů  jsou navíczastaralé a diskriminační, třeba vůči ženám.

Nejlepší ze všech nedokonalých způsobů vládnutí je prostě demokracie, zatím nikdo nic lepšího a lépe fungujícícho nevynalezl. Každý pokus o nějaký ideál bez demokracie skončil fiaskem, ať už alá Taliban, islámská revoluce v Iránu, SA atd.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

4. 10. 2008 12:23
Ovšem...

...nastane někdy ten stav, kdy lidé budou natolik ideální a mravní, že se tvorba zákonů nebude zneužívat (tvrzení, že do šaríi se ve státech, kde je zavedena, dostávají prvky DEMOKRACIE se mi zdá hooodně optimistické ;-D - a to i když demokracii nepovažuju za ideál) a dohlížení na jejich dodržování jakbysmet? Není tohleto všechno pouhá utopie?

0 0
možnosti
TT

T.T.

4. 10. 2008 15:42
Re: Ovšem...

Na tom, že i demokracie má své mouchy, se asi shodneme, jen holt každá jiná alternativa by byla asi ještě horší. Jinak bych řekl, že by se muslimové mohli poučit z chyb některých křesťanů, kteří v minulosti taky zkoušeli nastolovat ráj na zemi pomocí "Božích zákonů" - vždycky to dopadlo blbě: viz např. husitský Tábor, Kalvínova Ženeva, Savonarolova Florencie atd.

0 0
možnosti
AB

pingodik

4. 10. 2008 12:17
Všichni muslimové - do plynu!

Navrhuji následující směs plynu:

78% dusíku

21% kyslíku

1% argonu

a doplnil bych to kysličníkem uhličitým, héliem, neonem, vodíkem, xenonem...

0 0
možnosti
A

aisha

4. 10. 2008 12:22
Re: Všichni muslimové - do plynu!

:-), ty jsi na nás hodnejjjjjjjjjjjjjjjjj

0 0
možnosti
O

omar

4. 10. 2008 12:10
Demokracie je na .............

Aisho problém je pouze v tom kolik lidí je schopno dobrovolně dodržovat boží zákon.Proto si státy tvoří zákony k obrazu svému nebo snad k obrazu určité vládnoucí skupiny lidí. Tím se dostáváme k problému co je vlastně demokracie ? Není to jen jinak řečeno dělej si co chceš ,ale ať tě nikdo nechytí. Nebo musíš mít dostatek prostředků k tomu ,abys mohl zákon změnit ve svůj prospěch. Proto je boží zákon nastaven tak ,že v něm není rozdílu v postavení ,pouze v přístupu.Omar

0 0
možnosti
A

aisha

4. 10. 2008 12:16
Re: Demokracie je na .............

díky, :-)

čauky a hezký víkend ;-)

0 0
možnosti