Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jano.zincica

15. 8. 2008 9:48
na margo...

u katolíkov neexistuje možnosť

dobrovoľného odhlásenia sa , iba exkomunikácia môže vylúčiť kresťana z církve a to iba na určitú dobu a za určitých podmienok...na rozdiel od islamu nie je to rozsudok smrti ...

t.zn. pokrstený kresťan nemá šancu vystúpiť z cirkvi a povedať: tak, a oddnes už nie som kresťan...totiž krst je rozhodnutím " naveky" a boh ho prijal, rozhodol ...

rozhodnutie človeka o zmene je po tomto akte o ničom...

ahoj, aisha ;-)

0 0
možnosti

jano.zincica

14. 8. 2008 16:36
hm...

myslím, že v koráne je súra, ktorá dokonca moslimovi prikazuje zabiť inoverca, a tiež moslima, kt. opustil islam...

mohamed nič nenapísal, korán je zápis mohamedovho učenia, hlboko po smrti mohameda...

aisha, korán je svätá kniha pre moslima, a teda čo je napísané to je dané a sväté, jedna vec je súčasnosť a historické paralely, ked mohamed  žil, a druhá je naplnenie koránu v súčasnosti, ale to bežnému moslimovi napr. v afganistane asi ťažko vysvetlíš, alebo sa tam chystáš šíriť osvetu o islame?;-)

0 0
možnosti

pedol

13. 8. 2008 9:24
relevantní citace

Máme za to, že není třeba vysvětlovat rozdíl mezi sebevražedným mučedníkem islámu podporovaného výroky Koránu, který se sebou vždy vezme na onen svět více či méně „nepřátel“ proroka a Alláha – od mučedníka za pravdu a Evangelium Pána Ježíše Krista. Ti druzí zpravidla odchází z tohoto světa s modlitbou na rtech za své vrahy a pronásledovatele. Takový propastný rozdíl je rovněž v teologii, a beze všech pochyb i v původu těchto dvou monoteistických náboženství. To napoví již zdravý rozum, aniž bychom museli dlouze vypočítávat jednotlivé rozdíly.

http://www.prayer.cz/

0 0
možnosti

mischplysch

8. 8. 2008 10:15
"Obranná válka"

Problém je, že obrannou válku si každý vysvětluje trochu jinak. Za obrannou válku se dá prohlásit i jasný útok.

Pokud muslimové mají pocit, že je třeba v Thajsku nebo na Filipínách strašně utlačujou a útočí jim na Islám, tak se válkou taky budou bránit proti útlaku, ale je to pak obranná válka? Podle většiny ostatních ne, ale muslimové budou přesvědčeni, samozřejmě po řádné propagandistické masáži, že ano...v tom je velké nebezpečí těchto veršů a v tomhle úhlu pohledu...

0 0
možnosti

Tuubeen

8. 8. 2008 10:48
Re: "Obranná válka"

Což je podobný případ, jako s obranou Spojených států v Iráku... Z tohoto pohledu je každá válka obranná, a svět k tomu obyčejně ani nepotřebuje žádné verše. :-/

0 0
možnosti

oooo

7. 8. 2008 22:34
Kdo je největší vrah na světě ?

Tedy i jednání vrahů, násilníků a tyranů je boží vůle. I obě světové války předem určil bůh. I genocidu ve Rwandě určil bůh.

I holocaust řídila boží vůle. I Hitlera bůh miloval, i Stalina, Pol-Pota, i Mugabeho bůh miluje. I teroristy, kteří pohřbili 5000 lidí v sutinách 11.září (jejich) bůh miloval.

I vraha, který zabije a znásilní malé, nevinné dítě bůh miluje.

Takže - k čemu je nám takový bůh ? Kdo to vlastně je ? No, jestliže předem věděl a dokonce sám naplánoval všechna tato zvěrstva - je to vlastně ten NEJMASOVĚJŠÍ a potažmo jediný VRAH na světě, že ? K čemu nám takového - takto "milujícího" boha ?

0 0
možnosti

oooo

7. 8. 2008 22:34
Ko je největší vrah na světě ?

Malé logické cvičení.

Dogma 1. : Bez boží vůle ani vlas s hlavy nesejde.

Dogma 2 : Bůh miluje všechny i ty co HO nemilují.

0 0
možnosti

wiki5.5

7. 8. 2008 20:29
Nova teroristicka hrozba

Praxe je jiná.(aisha, mail, 07.08.2008 11:36 )Jak můžete tvrdit, že muslimové nikdy  neodsoudili teroristické útoky?Nečtete náhodou pouze jednosměrné zprávy...či nejsou vám NÁHODOU jen tyto předkládány?

Praxe je jiná.(wiki5.5, mail, 07.08.2008 20:22 )muzete me lehce presvedcit o mem omylu,kdyz mi date odkaz na muslimske stranky,kde se debatuje o techto hruzach a odsuzuje je a kde se take snazi v debate najit jak zabranit temto teroristum,kteri nedelaji islamu dobre jmeno.Nez tak udelate v me mysli spis vytane vzpominka na jasajici davy muslimu kdyz dvojcata byla napadena a zabila par tisic lidi.A take nez to udelate,muzete se zatim podivat na tuto zpravu, ktera ukazuje na islamskou "mirumilovnost" i v dobe svetove akce, ktera by mela byt symbolem miru pro vsechny.Co se vsak divim, spousta lidi si jeste pamatuje Mnichovske OH, ze?

http://news.yahoo.com/s/nm/20080807/ts_nm/olympics_islamists_threat_dc_1

 

0 0
možnosti

jirkan01

7. 8. 2008 20:06
no takze zabijet trouby,

kteri se prizpusobi cemukoliv vcetne islamu zabijet nemusite, ale rozumny lidi ano. Asi proto je dneska islamsky svet na tak nizke urovni. Komu funguje mozek, toho je potreba zabit. Nojo, jenze pokud maji muslimove zabit vsechny tvory s inteligenci nad urovni Mohameda, zustane tu mozna par viru a maximalne zizal.

0 0
možnosti

hilsner_urquell

7. 8. 2008 16:14
Námět na další článek

Asi už jste si všimla, že dostávbáte pod každým článkem více méně stejné reqakce. Možná by stálo před rozebíráním jednotlivých aspektů islámu, u kterých beztak my nevěřící nemáme ponětí, jestli je vykládáte správně, stálo za to podrobně vypsat ČEMU a PROČ věříte. Pěkně dopodrobna a konkrétně, žádné věřím v dobro a podobně;-) Protože to je přesně to téma, které mě , a myslím nejen mě , na vašem blogu i na vás osobně zajímá nejvíc ze všeho. Já přes všechnuj snahu nedokážu žádné náboženství pochopit, prostě nevidím žádný důvod myslet si, že cokoli z Bible nebo Koránu nebo dalších svatých knih je pravda.

0 0
možnosti

hilsner_urquell

7. 8. 2008 16:14
Re: Námět na další článek

Myslím si, že ateismus je přirozený stav mysli - jako malé děti si žádné bohy většinou nevymýšlíme. Takže bych chtěl vědět, jak jste dospěla k tomu, že Bůh existuje a že je ze všech těch stovek možností je to zrovna Alláh. Neberte to jako výslech, je to jen návrh;-D

0 0
možnosti

erben3

7. 8. 2008 15:33
.

Člověk má odpradávna tendenci nechat se zblbnout "svatými" texty, pro "víru" (psáno schválně v uvozovkách), kterou mu nabulíkovali samozvaní zástupci Boha na Zemi, a pro tuto "víru" či spíše fanatismus je schoný zabíjet jiné  lidi, aniž by použil vlastní mozek a rozum a aniž by mu ti zabíjení před tím jakkoli ublížili. Nechápu, jak se někdo může nechat takto zblbnout. Veškerá organizovaná náboženství, ať už křesťanství, islám či komunismus za sebou nechaly v historii milióny mrtvých. Proto říkám všem církvím a náboženským skupinám NE! A člověk by měl Boha hledat pomalu, postupně a hlavně v sobě a neposlouchat různé náboženské chytrolíny, kteří mu říkají jak by měl správně věřit. Protože těm o víru nejde, pouze o posílení vlastního vlivu a moci.

0 0
možnosti