Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Korytnaačka

13. 11. 2010 17:47
Bože ty jsi ale pitka

Doufám, že ti ten tvůj muslim zformuje brzy ciferník! Nejlíp kyselinou.RvRv;-O

0 0
možnosti

Lumenn-verya

1. 4. 2009 10:12
právo volby

Rozdíl mezi nemuslimem a muslimem je podle mě jediný - právo volby. Žena i muž si v naší společnosti mohou vybrat náboženství, politickou orientaci, partnera, přátele, zábavu i práci jak se jim zlíbí. Když muž bije ženu, ta může jít na policii a bránit se dle soudního práva. Když muslim bije ženu, je to v pořádku. A diskriminace žen? A muže nikdo nediskriminuje? Zkuste se jako muž hlásit na místo sekretářky, osobní asistentky, zdravotní sestry či učitelky v mateřské školce - ženské rody používám záměrně.

Víte, Aisho, v naší společnosti si každý může vybrat jestli se zabalí do ručníku nebo ne, koho si vezme a v co bude věřit. Muslimové v zamích blízkého východu tuto volbu nemají. A to je to, co je na islámu nejvíc špatně.

(a že v koránu není nic o podřadnosti ženy? četla jste ho pro bohy? žena musí mít opatrovníka, žena bez doprovodu muže nesmí opustit město, nez jeho svolení odejít z domu atd. atd. tomu říkám práva za všechny peníze;) )

0 0
možnosti

BJ von Wolfenstein

16. 3. 2009 15:10
Tohle myslíte vážně?

Doufám, že si jenom děláte legraci. Například dnes jde moje žena sama na sraz se svvojí partičkou z dob studií. Někdy mě (k mé velké radosti) požádá, abych ji tam vyzvedl, někdy si vezme taxi, někdy ji hodí domů nějaká kamarádka, nebo kamarád. Nemám s tím problém. Ve středu večer zase nebudu doma já a představte si, že i já své ženě řeknu, že jdu zase se svými kamarády si zaplavat, možná do sauny, určitě pak na pivo. Dokonce jí i nahlásím, kdy přibližně budu doma. Proč mi má žena hlásí kam jde? Abych o ni neměl strach. Proč jí já hlásím kam jdu? Aby o mne neměla strach. Je to pro vás nepochopitelné?

0 0
možnosti

MrsBouquet

5. 3. 2009 21:09
Poucila jsem se,

ted tedy vim, ze kdyz je slunicko na "dovolene" a po ulici jde nekdo ve slunecnich brylich, tak neni slepy, nebo se nesnazi byt moderni, ale s nejvetsi pravdepodobnosti je to obet domaciho nasili. Dekuji, velmi poucne.

0 0
možnosti

Hyacinth Bucket

5. 3. 2009 21:18
Re: Poucila jsem se,

a nebo obet kocoviny;-D

0 0
možnosti

Mogen David

5. 3. 2009 21:02
Kdesi jsem četl, že většina českých konvertitek k islámu

k tomu přišla jako slepý k houslím. Většina začala chodit s muslimem na vysoké škole či ho kdesi poznaly, a tak pokud chtěly býti nadále s oním milovaným, nezbylo než se dát na islám. Většina českých muslimů  jsou ženy. Samozřejmě všechny zapomenou na základní lidská práva a na hodiny dějepisu, a začnou propagovat jejich náboženství všude možně, tento je jenom jeden z mnoha. Islamizace ČR nebude možná, už jenom z prostého důvodu, přečtěte si statistiky o konzumaci piva v Česku;-D

0 0
možnosti

kvetuska

4. 3. 2009 14:48
Islám

Češky, které tzv.přešly k Islámu se většinou jen zamilovaly do chlapa, který je náhodou muslim.Takže si lásku pletou s vírou. No a jak nakonec dopadno?Pokud to vůbec přežijou, zoufale bojujou o své děti.Protože v Islámu děti patří muži.Skoro se mi chce říct, dobře vám tak.

0 0
možnosti

pedol

5. 3. 2009 0:34
Re: Islám

R^

0 0
možnosti

kvetuska

4. 3. 2009 14:47
Islám

Islám jednou jistě dospěje natolik, že nebude ve jménu Alláha vraždit,diskriminovat ženy, nebude pořádat pochody,kde si lidé bičují vlastní těla do krve,nebude malé holčičky mrzačit zrůdnou obřízkou. Možná pak zfanatizované muslimky nebudou  skrývat pod burkou semtex a nebudou masakrovat nic netušící lidi na veřejných místech.Možná i to, že někdo nosí na hlavě šátek, jiný klobouk, bude každému šuma fuk. Dnes však ještě není. Několik muslimů znám osobně. Těch, co žijí tady a většinou utekli ze svých vlastí (proč asi?). Všichni hlásají, jak je Islám mírumilovný. Ovšem ve skutečnosti jsou všichni proti (jak nás nazývají) nevěrcům. A bohužel mi to něco připomíná: Kdo nejde s námi, jde proti nám.:-( Pouze jiná forma totality.

0 0
možnosti

annur

6. 3. 2009 13:19
Re: Islám

I s ohledem na Vaše další příspěvky je vidět, že hrubou znalost pozadí vzniku islámu a Koránu máte. Islám rozhodně není o více než 700 let mladší než křesťanství, ale budiž. Mrzačení děvčat obřízkou také neprobíhá ve jménu Alláha, jako ostatně spousta dalších "zpopularizovaných" záležitostí. Líbí se mi, že neurážíte, snažíte se předkládat fakta, ač mírně nepřesná. Zásadní problém ale tkví v tom, že naprostá většina příspěvků zde(asi spíše všechny) vychází, ať již za použití vulgarismů nebo slušné mluvy, z pohledu západního, křesťanskou kulturou formovaného člověka. To ale nelze. Nemůžeme na cizí kultury nahlížet západníma očima, byť sebemenší pochopení pak nepřipadá v úvahu. Vycházíme všichni z jednoho archetypálního a přeneseně monoteistického rámce, a odlišnosti jsou důsledkem odlišných kulturních zkušeností.

0 0
možnosti

kvetuska

4. 3. 2009 14:46
Islám

Před několika lety jsem si přečetla Korán,(vyšel v češtině) a zjistila jsem, že je to z valné části jen zpřeházená část Bible.Zajímavá je však předmluva. Popisuje vznik Islámu.Velmi zajímavé je,že Mohamed byl zaměstnancem, později manželem o dost starší ženy. Není náhodou,že je Islám o více než 700 let mladší než Křesťanství - no a co dělali křesťané před 700 lety?Tuhý středověk, upalování protivníků na hranicích, křižácké výprvy.Podobnost čistě náhodná? 

0 0
možnosti

pedol

5. 3. 2009 0:41
Re: Bible VS Korán

nemohu ubránit dojmu, že mícháte dohromady jabka s handgranáty a že kontext koránu i bible je zde Vámi zastírán.  Tzn., že klíčovým rozdílem je fakt, že samotný Korán výslovně dává velmi kontroverzní požadavky, výzvy a příkazy. V křesťanství jsou "zvrácenosti" důsledkem lidské povahy, Nový zákon jasně zapovídá jakékoli násilí či pomstu. Starý zákon je sice "brutálnější", ale spíše než soupisem požadavků, je historicko-filosofickým spisem - požadavky v něm obsažené jsou obdobné povahy jako v NZ".  V příkazech koránu historický kontex stěží naleznete. Zkuste se schválně  tzv. euromuslima zeptat, které příkazy jsou již historicky překonané a v současnosti již neplatí.;-)

0 0
možnosti

gagaryn

4. 3. 2009 11:58
***

islám podporuje otroctví. Takže už z podstaty je špatný.

0 0
možnosti

zealot

4. 3. 2009 11:57
pro autorku

Je rozdíl mít v něčem oporu ve víře, v základní knize náboženství skupiny, a selháním jedinců. Z toho také vyplývá, že za domácí násilí páchané na ženách, ale i na mužích přicházejí v naší společnosti tresty. Vaše islámská společnost ať táhne k čertu.

0 0
možnosti