Diskuse

článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

Zamete

23. 1. 2009 13:44
Dobrý článek

nicméně se musím stále ptát nakolik je Aisha reprezentativní vzorek muslimské komunity. Je mi jasné, že většina normálních muslimů chce žít v klidu a míru a svou víru nijak nehrotí. Mám přátele mezi ruznými vírami - katolíci, adventisti, Svědci Jehovovi, protestanti a jsou to normální lidé, jako já. Nevidím důvod, proč by muslimové měli být jiní. Bohužel roste počet radikálních muslimů, kteří páchají zvěrstva a hlásají džihád proti nevěřícím a ti kazí muslimům jméno ve světě. Na vině jsou hlavně mnozí duchovní a další "vůdci", kteří vykládají Korán podle svého a zneužívají nevědomosti svých věřících(ne že by mezi křesťany takoví nebyli). Nemám nic proti muslimům, ale radikální islám je potřeba vymýtit do posledního.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

25. 1. 2009 14:50
Re: Dobrý článek

jak na to?

0 0
možnosti
LK

Kocek.

23. 1. 2009 12:45
Pěkně napsané,

nechybí ani kritika do muslimských řad R^ 

Ale skutečnosti, které popisujete jsou pro mě jen dalším důkazem o nepřirozenosti zákonů a nařízení (nejen)islámské kultury. Čím více zákazů - tím více chuti je obcházet, tím více přetvářky, hraného chování na veřejnosti a tím více lží...

Jinak všem upřímným lidem (včetně muslimů) přeji vše dobré :-)

0 0
možnosti
A

aisha

23. 1. 2009 15:52
Re: Pěkně napsané,

díky. Souhlasím s Vámi, vždy záleží na upřímnosti. Dalo by

se celkem pochybovat o vnitřní víře někoho, kdo má určité chování jen kvůli

zákazům. Víra potřebuje víc, než jen titul (ať už muslim, křestan, žid,...).

Když si obléknu šátek jen proto, aby kamarádky nepomlouvaly, aby rodina byla

spokojená, aby... je to na nic. Přeji hezký víkend, mějte se krásně.

0 0
možnosti
A

atom.y

23. 1. 2009 7:24
Další zpráva o "mírumilovnosti" musulmanů!

„V jednom z předměstí ve stalinistickém stylu, Adel Boumedienne, muž marockého původu zajal a sťal svého souseda, židovského Dje a sdělil své vlastní matce „Zabil jsem si svého žida, přijdu do ráje.“ Jinde muslimský gang unesl Ilana Halimiho, židovského obchodníka s telefony. Zavolali jeho rodině, aby jejím členům četli z Koránu, zatímco v pozadí bylo slyšet řev mučeného. Po třech týdnech ho zapálili a Halimi zemřel.“

FAKT TO CHCETE TAKY DOMA? ;-(

0 0
možnosti
M

maud

23. 1. 2009 0:20
Aj lav jů, muslima

Byla jsem 14 dní v Egyptě. Za celou dobu jsem nevíděla ženskou. Oni se rozmnožuji jako žížaly?

0 0
možnosti
TT

T.T.

22. 1. 2009 15:02
Re: Hele T.T

Tak jo, budem si tykat: hele "proctonjede", a co si jako myslíš, že k tomu řeknu? Samozřejmě jsem rád, že zločin (respektive podezření z něho) se řeší soudní cestou, tak to má být. Můžeš mi sdělit, co je na zpronevěře peněz tak strašně vtipného?

0 0
možnosti
A

atom.y

21. 1. 2009 15:21
agitka

Hele, stejně nevim vo co se snažíte, stejně vás má každej normální člověk plný zuby, věřte si v co chcete, ale nevotravujte, nenenávidtě,nezabíjejte, neodsuzujte,neponižujte ostatní lidi.

Já sem celkem flegmouš, ale mylim že by to bylo blbý kdybych držel hubu a nechal se vámy (středověkem") zaplavit. Myslim že by se mělo ozvat co nejvíc lidí co do tedka drželo hubu, aby ti lidi co maj moc a jsou schopný jednat věděly že budou mít v této otázce "naší" podporu .... (aby nákej politik věděl, že tím u nás "nažene kredit", když po vás pude,)

Jde mi o to že s islámem přichází výrazné zhoršení životní úrovně, a to já samozřejmě nechci ....

A co ajšinko? ty mi ani v ničem nebudeš oponovat? Tak co je to za diskuzi? Musulmanská? Jen přitakáš když tu nákej jinej ručníkář hodí nesmyslnej názor?

Ajšo, řekni mi třeba tvůj názor proč sou ručníkáři tak zaostalí? Proč? Může za to amerika? Tím že spoustu ručníkářů živí? :.)) Já to nemyslím nák zle ..  i když to píšu asi trochu "kousavě" :)

0 0
možnosti
TT

T.T.

21. 1. 2009 15:27
Re: agitka

Já teda ručník používám jenom v koupelně, ale doporučil bych Vám trochu se uklidnit...

A není to tak trochu jedno, jaký stát má jaký HDP? Myslíte si, že Aisha přijala islám po pečlivém prozkoumání životní úrovně arabských států? Nejste "trochu" naivní?

0 0
možnosti
I

Imane

21. 1. 2009 10:59
OTAZKA PRO NEVERICI

A PRO VAS,KTERI NEVERITE V BOHA-MYSLITE SI, ZE VYBUCHEM V TISKARNE BY SAMA OD SEBE MOHLA VZNIKNOUT KRASNA,BAREVNA,PODROBNA ENCYKLOPEDIE? URCITE NE,ZE? jE TO STEJNY NESMYSL,JAKO TVRDIT, ZE NAHODNYM VYBUCHEM-VELKYM TRESKEM  MOHL VZNIKNOUT VESMIR A S NIM I NASE PLANETA ZEME, KTERA SE DA BEZPOCHYBY PRIROVNAT K UZASNE ENCYKLOPEDII.A JESTLIZE OPRAVDU NASE ZEME VELKYM TRESKEM VZNIKLA, TAK ROZHODNE NEBYL NAHODNY, ALE BYL TO ZPUSOB,JAKYM BUH STVORIL NASI PLANETU;-) 

0 0
možnosti
TT

T.T.

21. 1. 2009 11:06
Re: OTAZKA PRO NEVERICI

:-)

0 0
možnosti
I

Imane

21. 1. 2009 10:52
..................

 Muslimove  respektuji jak Krestany, tak Zidy a veri v to, ze Islam neni nove nabozenstvi, ale je ´jen dovrsenim poselstvi , ktere Buh seslal lidstvu skrze proroky.Toto poselstvi bylo v case obnovovano ,tzn .vzdy se objevil v pravy cas nejaky novy prorok, ktery prinesl neco noveho. Buh take reagoval pridavanim ruznych pravidel pro lidi,reagoval tak na jejich chovani.Kdyz prisel Jezis s proroctvim od Boha, tak rekl: Neprichazim s novym nabozenstvim, prichazim proto,abych potvrdil to,co bylo seslano Mojzisovi a prorokum prede mnou. Jelikoz ale byli lide vzpurni ...,musel Buh seslat po Jezisovi jeste dalsi a dalsi proroky. A poslednim prorokem,ktery byl Bohem seslan lidstvu,byl Mohamed. Po nem uz nikdy zadny prorok neprisel.Zminka o tom,ze poslednim prorokem bozim bude Mohamed, je uz v prvni bozi knize Zidu-Tore! 

0 0
možnosti
TT

T.T.

21. 1. 2009 11:05
Re: ..................

kde to tam je v té Tóře?

0 0
možnosti
PD

pedol

20. 1. 2009 23:58
relevantní názor

Kterýsi muslimský duchovní v Austrálii prohlásil, že "nepřikrytá žena je jako nepřikryté maso, jde kolem pes a vezme si je".

Vzbudil tím hodně nevole, ale v zásadě měl pravdu, když své souvěrce připodobnil k toulavým psům (protože vycvičený pes si maso z neznámého zdroje nevezme).  Necivilizovaně násilnicky a majetnicky se samozřejmě chovají i devianti kdekoliv jinde, jen je nikdo neomlouvá a z jeich obětí nedělá viníky, ale snaží se je od společnosti izolovat. 

Domnívá se jedinec se zdravou myslí, že země ovládnuté islámem a jeho právním řádem šaria jsou příjemnějším místem k životu než země s křesťanskou tradicí ?

0 0
možnosti
A

atom.y

20. 1. 2009 17:01
...

Podle kuvajtské tiskové agentury KUNA: arabské země dovážejí 50 % veškerých svých potravin a produkce potravin v arabských zemích je na ubohých 3 % (jejich HDP? nebylo uvedeno). A jediný co musulmani uměj se se eště víc množit ....

0 0
možnosti