Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

osvetitel

22. 12. 2008 5:41
Az bambulove dostanete rozum

Tak zjistite ze vesmirna hmota se rozsiruje na ukor jine hmoty a poziraji, a ze lide jsou soucast toho procesu!Horem to tam vleze a dolem to zase vyleze!A nic natom nezmneni ani zakuklena hlava!;-);-D

0 0
možnosti

Páter I.

22. 12. 2008 5:13
Najmanová ...

... nemusím číst Váš blogg a články -  i s tím piřblllkem T.T. -  ale musím, - abych věděl kdo v Evropě ohrožuje mé děti ...

0 0
možnosti

Páter I.

22. 12. 2008 5:18
Re: Najmanová ...

omlouvám se - mělo být "přiblblkýnkem" T.T. ... "

0 0
možnosti

Páter I.

22. 12. 2008 4:25
Dobrý ... teď nevím jaký ?? ...

... Najmanová, muslimka konvert. dva roky zpět, s dvěma dětmi, rozvedená, na severu Čech bydlící. údajně  VŠ, pracující v lab.; manžel se s ní rozešel pro její hysterii ke koránu. ale na Vánoce je k němu posílá - krása - ještě se snad přizná, že se jmenuje Lucie ... či se pletu  ?? ach jo ...  ;-D;-D

0 0
možnosti

Páter I.

22. 12. 2008 4:46
Re: Dobrý ... teď nevím jaký ?? ...

btw. - pořád nevím, kdo ortodoxní a hlavně rozvedenou muslimku doprovází na veřejnosti  - muž z rodiny (bratr...??) - aha - asi katolík T.T - jak by jinak mohla jít sama na ulici  - viď tzv. Aisho ...  ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

honzajaka

20. 12. 2008 19:21
No

nechápu proč je pro Vás problém dát si vepřový řízeček a pivko, většina muslimů na západě s tím problémy moc nemá, vždyť všichni chlastají

0 0
možnosti

Dezo-Conka

20. 12. 2008 12:26
Drahá slečno

Možná islam není tak špatný,ale lidé co ho vyznávají.Jsou zaslepení.Viděl jsem pořád o jezidech/neříkám,že jsou špatní/,řekdnu vám jedno:středověk.70% negramotných Afghanců...etc.Dostala jste se do 15-16 století:pálení čarodějnic,vyhanění ,zábla,flagelanti,procesi,morové sloupy,zázraky......Pokuď to nevidíte,jste slepá.Jen abyste na svou novou víru nedoplatila.Zahráváte si s ohněm.

0 0
možnosti

skrbling

20. 12. 2008 3:24
Sekularizace společnosti

Já osobně bych proti islámu jako takovému moc neměl. Je nesporné, že ve své době představoval krok vpřed stejně jako 600 let před ním křesťanství a že nese morální poselství. Taky je jasné, že spousta problémů nepramení přímo z islámu, jako spíš z primitivismu kultur, kde je většinově praktikován.

JENŽE, je tu jedna zásadní fáze, kterou si křesťanství prošlo, zatímco islám nikoliv a sice sekularizace společnosti, která je absolutně nezbytná. Náboženství může fungovat jen jako soukromá věc jedince, kde světské zákony jsou nadřazeny náboženským normám a pak je vše naprosto v pořádku. Kupříkladu autorka v některém starším blogu zmínila fotografování na průkazové fotografie v šátku. To je typický případ, kdy světský zákon je nad náboženským a ten šátek si prostě musíte sundat. Jiným příkladem je to zobrazování Proroka. To mají zakázáno muslimové a je to jejich soukromá věc. Pro všechny ale platí svoboda slova, která je nadřazena náboženským normám a muslimové to proto holt musí zkousnout.

0 0
možnosti

skrbling

20. 12. 2008 3:31
Re: Sekularizace společnosti - dokončení

...ostatně, křesťané si na kopání do svých symbolů už celkem zvykli. Tím nechci říci, že něco takového je správné a slušné, ale to, že muslimové musejí bezvýhradně akceptovat světská pravidla jako základní a jenom v jejich rámci pravidla vlastní, náboženská. Křesťanství tenhle přerod prodělalo někdy v 18. století, kdy v době osvícenství ztratilo svůj mocenský monopol a díky tomu byly položeny základy naší moderní euroatlantické civilizace.

Pokud bude islám podobného přerodu rovněž schopen, věřím, že řada současných problémů zmizí sama.

0 0
možnosti

Jirka1938

19. 12. 2008 23:59
Co chce autorka vlastne rici?

Je schopna racionalniho mysleni?

0 0
možnosti

HammerLang

20. 12. 2008 0:32
Re: Co chce autorka vlastne rici?

Autorka už nechce řešit modu, sukně a svetříky, tak řeší modlení, šátky a řízky. Potřebuje něco co jí v jejím životě určí osu kolem které bude rotovat. Jen jí přeji ať se rozhodlo správně, zpět to nepůjde zdaleka tak dobře jak tam.

0 0
možnosti

eman1

19. 12. 2008 23:23
Tak ti Karle nevím,

autorka chce asi naznačit, že život s Islamem je vlastně jednoduchý. Tak trochu mi to její psani připadá, jako novodobá jeptiška, co se zaslíbila Bohu, a teď to s hrdostí dává najevo. Bohužel netuší, že světu je to jaksi jedno. Podívá se tak 5 vteřin na zahalenou postavu, která nejí řízky a jde dál.

0 0
možnosti

Arub

26. 12. 2008 18:24
Re: Tak ti Karle nevím,

To, že více a více lidí konvertuje k islámu ukazuje, že to světu není jedno. Naoak. Další a další lidé poznávají krásu a mírumilovnost islámu.

0 0
možnosti

mrozh

19. 12. 2008 22:29
to není plný islám

Slečno Najmanová, přestože jste muslimka, žijete v zemi, která má jednak křesťanské kořeny, jednak je většinově ateistická a tedy nábožensky lhostejná. To, že se Vás straní, je osobní problém vašich "přátel", nikoli problém náboženský nebo společenský. Stejně to prožívají některé mladé křesťanky, které se (za svoji osobu) rozhodnou také nosit šátek, protože i v bibli o tom cosi málo stojí napsáno. Jde prostě o to, že jste se rozhodla vzít vážně něco, co vaše okolí není schopno nebo ochotno pobrat. Ale to není problém islámu.

Problém nastane, pokud se někdy vdáte za opravdového muslima, který to bere také vážně. Nebo pokud se dokonce odstěhujete do některé muslimské země. Pak teprve plně poznáte, co to je islámské právo šaría a zjistíte, že v islámu podřízenost ženy vůči muži nespočívá jen v šátku, ale že jde skutečně o právně podřízené postavení. Muž má v islámu daleko větší práva než žena i pokud jde o různé smlouvy, dědictví a třeba i rozvod.

0 0
možnosti

mrozh

19. 12. 2008 22:33
ad: to není plný islám

Když muž řekne: "rozvádím se s tebou", už nejste jeho ženou. Když vy řeknete manželovi: "rozvádím se s tebou", může vás potrestat sám nebo předvést před soud. Vy budete muset poslouchat a nebude diskuse o ničem, leda z milosti manžela, pokud se mu bude chtít. 

Milá slečno, važte si toho, že žijete v téhle zemi, kde prožíváte jenom výhrady "přátel" k šátku, a ne v zemi, kde vládne islámské právo a kde jste majetkem otce nebo manžela. Važte si toho, že žijete ve světě, kde můžete o své víře diskutovat, a ne ve světě, kde se za rouhání třeba i popravuje a kde na dodržování šaríje dohlíží náboženská policie.

0 0
možnosti

wrangler

19. 12. 2008 17:57
Islám?

Mám dojem, že by mohl být kvalifikován jako hnutí nebo ideologie propagující potlačování l idských práv!:-©:-©:-©

0 0
možnosti