Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Aenigma

16. 6. 2011 9:13
volba??

ja bych se pozastavila nad tim, ze sl. Berrouche tvrdi, ze si krestanstvi nevybrala. ovsem muze si vybirat clovek, ktery se narodi do islamske spolecnosti, kde je krestanstvi vice mene potlacovano??

jasne, hodne muslimu konvertovalo (i za cenu sveho zivota), ale taky studovali a zkoumali do hloubky.

Jezis je Bozi Syn. napada me, jestli maji lide problem rovnez s Duchem svatym anebo jestli to nijak neresi, protoze neni lidsky. mimo to jsou i cirkve, ktere povazuji Jezise za nekoho nize postaveneho nez Boha Otce. ale to by chtelo poznat i neco jineho nez katolictvi (to totiz vskutku mlade lidi neoslovuje).

jeste bych se vyjadrila k Halikovi. tento knez ma slovutne jmeno, protoze se na verejnosti snazi o nabozensky dialog, ale ve svem kostele (kde se citi chranen, takze si muze dovolit cokoli) napada jine konfese. mozna lze rici, ze je proi dialog s nabozenstvimi, ale je proti jinym krestanskym cirkvim (katolicky pohled na sebe sama je znamy). je to vsak dobre vychodisko pro dialog??

0 0
možnosti
VW

Virnik

18. 9. 2008 16:11
kecy

jeden zvast za druhym, pokrytectvi...

nevim, dle meho nazoru je jakekoliv nabozenstvi jen masovej humbuk, snazici se svazat lidi necim jinym, nez jejich vlastnim svedomim...proste aby si pro to ci ono mohli jen rict "ale to buh zakazuje/povoluje"

reknete rovnou, ze tohle se nesmi/smi a je hotovo. Kazde nabozenstvi se pro sve vlastni ucely vyrovnavalo s lidmi kteri v nej neverili ciste agresivni formou. To, ze ve 14. stoleti krestanstvi defakto mucivou smrti upalovalo domnele carodejnice, je fakt. ale to, ze muslimove (nelze hazet vsechny do jednoho pytle, pravda) dodneska prosazuji a vykladaji svou viru jak se jim zachce, je take fakt.

Ne, neverim v boha. male "b" pisu zamerne. Videl toho vola snad uz nekdo? nevidel. vse jen vymysl, snaha dat rad slabomyslnym, lidem co musi mit nejakou berlicku-viru pro vlastni byti. o nic jineho nejde. neverim, ze by se "bezvercum" zilo hure jak tem s virou. Jsem tolerantni, je mi fuk kdo v co veri, ale nemuzu opomijet fakta. dodnes vidite krizaky.

0 0
možnosti
A

Aenigma

16. 6. 2011 9:14
Re: kecy

ano, dekujeme za prispevek, ackoli je uplne mimo misu. sam asi uvidite az natahnete brka, jestli jste vul vy nebo Buh/buh.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 9. 2008 2:28
Jak by seti zamlouvalo "aisho" zit takto zakuklena

v nejake te radikalne muslimske zemi,kde jsou zeny diskriminovany?Myslim ze v CR se to dobre pozuje,kdyz se nemusi nosit ty nasledky?;-)

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 9. 2008 2:21
Hele "aisho",kde beres tu jistotu ze v tom

pekle uz vsichni nezijeme a ze donej teprv pujdeme?:-)

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 9. 2008 2:15
proboha ktera zenska se dokaze dobrovolne takto

zakuklit?Dyt je to proti prirode!8-o

0 0
možnosti
PI

Páter I.

7. 9. 2008 1:49
Aisho ....

jako laik neustále čekám na odpovědi, které máte dole v diskuzi, a kterým se  zatím mistrně vyhýbáte; stačí k tomu tužka a papír; ..... nebo se bojíte či neznáte odpověď ?? ... neodbíhejte jinam !!!!

0 0
možnosti
P

petrnutil

1. 9. 2008 11:49
Bůh = Ježíš?

Vážená, křesťanství rozhodně nestaví takové rovnítko mezi Boha a Ježíše.

0 0
možnosti
MA

monibogusz

31. 8. 2008 2:19
otazka na fotku

Mozna, ze uz jste na to nekomu nekdy v diskuzi odpovidala a ja to jen prehlidla...ale zajimala by mne jedna vec. Kdyz chcete chodit skutecne zahalena, a to vcetne tvare (jak je videt z fotky u clanku),tak proc na svem profilovem fotu tvar odhalujete celou? Neprotireci si to trochu? (nebo Vam snad zahalenou tvar na profil.foto nepovolili?)

0 0
možnosti
AY

proctonejde

28. 8. 2008 21:25
Fotky jsem se lekla :o))

ale pak jsem si rekla ze je to jen a jen vase vec jak chodite oblecena aisho :o))

No a pro ty co tady porad prudi :o))

Je dobre ze prudite :o))) Je to potrebne pro zachovani rovnovahy :o))) Po precteni par ceskych islamskych webu se vam ani nedivim, pac to tam hodne smrdi fanatismem:-) Pac VESKERY fanatismus je pro me proste hnus.....

0 0
možnosti
A

aisha

29. 8. 2008 0:52
Re: Fotky jsem se lekla :o))

;-D

0 0
možnosti
PI

Páter I.

21. 8. 2008 13:36
Aisha ....

.. jsou dvě možnosti - buď se jedná o nebezpečně militantní muslimskou extrémistku anebo o psychicky nevyrovnanou osobu směřující v anamnéze ke zbavení svéprávnosti; k tomuto závěru vede její veřejné volání po džihádu proti názorovým odpůrcům ve vlastní komunitě. Jen je mi záhadou, proč se  zde k tomu nevyjádřil T.T. ? Asi proto, že vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá ... nebo ne ? Nechám se překvapit jeho reakcí ...

0 0
možnosti
A

aisha

21. 8. 2008 18:40
Re: Aisha ....

Podívejte, co si představujete pod pojmem džihád? Já třeba úsilí za lepší ummu. Takže se pro změnu já nechám překvapit vaší reakcí...

Jinak díky za psychorozbor, už jich mám z diskuzí několik...

0 0
možnosti