Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jano.zincica

14. 8. 2008 17:01
hm...

k citátu:

Ty, kdož jsi bez viny, hoď kamenem!

bum..aaúúúú

prepáč, mami ...

( J.K.)

0 0
možnosti
TT

T.T.

3. 8. 2008 21:32
Malé křesťanské PS...

Tak se po různých letních radovánkách (V) zase vracím sem na diskuze... ;-)

Díky Aisho za článek!

Dodal bych, že i pro křesťanskou etiku je cizoložství velmi závažným proviněním. Tvrzení, které tu bylo naznačeno v diskuzi, že ten, kdo se cizoložstvím zcela zásadně nabourá do manželství někoho jiného, se nechová trestuhodně, považuji upřímně řečeno za blbost. (Čímž netvrdím, že trest smrti za cizoložství považuji za adekvátní, aby bylo jasno.) Cizoložství je společensky velmi nebezpečný čin, a o míře jeho závažnosti nám může cosi napovědět fakt, že v Desateru se nachází mezi vraždou a krádeží...

0 0
možnosti
A

aisha

3. 8. 2008 21:39
Re: Malé křesťanské PS...

Umístění hříchů v Desateru je podle závažnosti hříchů?

0 0
možnosti
A

aisha

3. 8. 2008 13:38
poděkování

Děkuju za diskuzi, děkuji Tuubeen za reakce, "děkuji i těm, co si vzali to právo odpovídat za mě a proklamovat to za moje slova.

Lilly, díky za tip na článek.:-)

Děkuju těm, co pochopili...V

0 0
možnosti
M

mischplysch

2. 8. 2008 14:36
Je to absurdita sama

Mě už přijde jako vrcholně absurdní a středověké soudit někoho za cizoložství....

Ukazuje to na totalitní tendence Islámu, který strká prsty do osobního života lidí a leze tam, kde nemá co dělat. Zabít někoho za nevěru(třeba matku nebo otce dětí, ale i bezdětného člověka) jde naprosto proti jakékoliv lidskosti, morálce a selskému rozumu.

Ten drakonický trest je pro společnost a hlavně pro zúčastněné nakonec mnohem zhoubnější, než samo provinění.

0 0
možnosti
1

1lilly

2. 8. 2008 12:22
aisho,

zajímalo by mě, jak jste se seznámila s manželem jestli jste vdaná, resp. obecně jak se dnes seznamují lidé a co svadba, celý proces :) vím jak to bylo v minulosti ale co dnes , změnilo se něco, potkáváte se s tím že mladí manželé jsou příbuzní, a jaké je to před svadbou, co se smí nesmí a jaká je realita, tak trošku zlehčit téma :) hezký den 

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

3. 8. 2008 10:28
Re: aisho,

Lily, omlouvám se, že odpovídám na příspěvek, který není pro mě, ale možná by bylo dobré specifikovat, jaká země vás zajímá. Namlouvání probíhá jinak v muslimské Saúdské Arábii, v muslimském Tádžikistánu a v muslimském Mali. Nebo jste chtěla vědět, jak je to mezi muslimy v Česku?

0 0
možnosti
F

fext

1. 8. 2008 14:31
ze života Alláhova proroka PBUHa

"Nenechte druhé, aby vám zabránili věřit v jeho poslání; neboť bude

seslán, aby prolil krev, a chytil ženy a děti těch, kteří mu budou

odporovat; to ať vám ale nezabrání ho následovat." pravil dle Ibn Isháka jeden syrský Žid, co předpovídal PBUHův (někdy je PBUH zván též Mohamedem) příchod. Velmi zajímavá věta. Je z ní vidět, že činy, jichž se bude na dalších stránkách Mohamed dopouštět jsou považovány za kruté a děsivé už v době a i v zemi, kde Mohamed řádil. To je v rozporu s oblíbenou námitkou, že PBUHovo chování bylo tehdejší normou.V

0 0
možnosti
F

fext

1. 8. 2008 13:34
aha

...takže na kamenování byste žaludek neměla, ale když to Prorok schválil (mimochodem, četla jste životopis tohoto hromandého vraha a násilníka? Inspirativní čtení. Klíčová slova: Síra, Sirah, Ibn Ishak), ale když to nebudete dělat vy sama, tak za to přeodporné cizoložství je to adekvátní trest?

Já vám něco povím. Jsem na tom jako vy, taky bych nikoho nekamenoval. Kdybych viděl dav kamenující oběť, dokonce bych ani neřekl "Kdos bez viny, hoď kamenem."

Já bych vzal pořádký klacek, vletěl do toho davu a těm hajzlům bych nejdřív zpřerážel hnáty, a pak bych každého z nich donutil sežrat Korán a Buchariho sbírku hadýsů stránku po stránce i s deskama. Měla byste se za tu svoji víru propadat hanbou. Jak se můžete hlásit k Mohamedovi, člověku, co se choval jako největší kriminálník, je mimo moje chápání.

0 0
možnosti
JK

kurzan

1. 8. 2008 13:33
:(

Nechapu jak muze byt vetsina diskutujicich tak nesnasenliva. Autorka se snazi poukazat na fakta, ktera se jen tak v televizi neobjevuji a trosku poopravit obrazek medialne pokriveny do podob, ze co tyden ti zly muslimove, pred kterymi se musime mit na pozoru, ukamenuji nejakou ubohou zenu. Kdo jste, ze si dovolujete rikat liden v jine zemi s jinou kulturou jake maji mit trestni ptavo? Proc mate pocit, ze euroamericky system je lepsi? Proste jen vychazi z jinych tradic. Nas pravni system vznikal po stovky a ticise let (kontinentalni je zalozeny micemene na recepci rimskeho prava s ruznymi odklony) a vystihuje nase kulturni koreny. Myslite, ze islamske je jine? Ze se nevyvijelo tak, aby odpovidalo potrebam tamejsi spolecnosti? Chapu, ze to je pro evropana tezko predstavitelne - nam to kdysy na vejsce rikaly at si zkusime predstavit ze neexistuje  budouci cas jako to vnimaji nektere africke kmeny - nejde to - a tohle je neco podobneho...proste na to nase kulturni vnimani napasovat nelze! 

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

1. 8. 2008 15:52
Re: :(

Škoda, že nemůžu dát karmu za příspěvek v diskusi... antropologické myšlení, to tu snad ještě nebylo. Díky! V

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

1. 8. 2008 8:42
Čtyři svědci

nejsou problém, když se zorganizuje pořádnej grupáč. ;-D:-P

0 0
možnosti
LM

Aaron71

1. 8. 2008 8:15
Karma za vlastní názor

R^

0 0
možnosti